FACTSHEET 5 #52
(140sid - A4 - 8 Dollar inkl. porto)[5]
Factsheet 5 är en tidning packad med recensioner av huvudsakligen olika fanzines (i detta nummer totalt 1475 st.). Den oerhörda mängden, och det faktum att de inte tar med mainstreamtidningar, gör att Factsheet 5 är en mycket bra bibel att läsa ur när det är dags för beställa lite ny lektyr. J.A.
Factsheet Five, P.O.Box 170099, San Francisco, CA 94117-0099, USA

FEMINIST BASEBALL #13
(120sid - 175x217 - $3+porto)[2]
Större delen av innehållet är recensioner, vilket jag personligen tycker är ganska trist. Undantag är dock intervjuer med Wedding Present och The Beatnik Filmstars + en intervju med titeln "Was Kurt Cobain murdered?". Richard Lee berättar om sina teorier, och varför han tror att Nirvanas frontfigur blev mördad. Men även om just den artikeln var skoj, så är tidningen i sin helhet inte speciellt imponerande. 3 Dollar kan du ha bra mycket roligare för, än att köpa senaste numret av Feminist Baseball. J.A.
Feminist Baseball, P.O.Box 9609, Seattle, WA 98109, USA.

FIGHT BACK #2
(52sid - A5 - 10kr+porto)[4]
Mycket öppensinnig tidning, med mängder av läsvärt. Läs bl.a. om Leonard Peltier, One By One, Hare-Krishna och mycket, mycket annat. Massor av anti-nazism, med konstruktiva argument om varför man ska bemöta nazismen med VÅLD! + tips på hur man gör brandbomber och annat skoj. Det var ett tag sedan tidningen kom, men jag hoppas verkligen vi får läsa fler nummer av denna mycket läsvärda tidning. Rekommenderas mycket starkt! J.A.
Viktor Bergsten, Industrigatan 28, 543 31 Tibro.

FIGHTING TALK #9
(24SID - A4 - 1 pund+porto)[3]
Fighting Talk är utgiven av engelska Anti Fascist Action (AFA), och tar denna gång upp fotbollen, och det stora problemet med alla fascister på läktarna. Fighting Talk liknar visuellt Searchlight ganska mycket, fast utan samma tyngd på information. Relativt ny tidning, men med stor potential att utvecklas. J.A.
Fighting Talk, BM 1734, London WC1N 3XX, UK.

THE FINAL CALL vol.14 no.7
(40sid - 325x290 - 1 Dollar+porto)[4]
En mycket läsvärd och intressant tidning utgiven av amerikanska Nation of Islam, för de som kommit till insikt med att allt vore avsevärt mycket bättre om det vore de svarta som styrde. Mycket argument, och garanterat läsvärd. BLACK POWER! J.A.
FCN Publishing, 734 W. 79th Street, Chicago, IL 60620, USA.

FIZ #13
(116sid - A4 - 2,50 Dollar+porto)[3]
Fiz blir bara bättre och bättre, och detta är deras bästa nummer någonsin. Nästan alla medarbetare är tjejer, vilket också ger tidningen en egen touch. Liknar i vissa fall Flipside och Ben Is Dead (även om den dock inte kommer upp i riktigt lika höga klass som dessa). I detta nummer kan vi i vilket fall som helst bl.a. läsa om Foreskin 500, Supersuckers och The Humpers. J.A.
Cathy, 1509 Queen Anne Ave. N. #276, Seattle, WA 98109, USA.

FLASHBURNED PANCAKE ZINE #2
(56sid - A5 - 10kr+porto)[3]
Det andra och sista numret av detta något charmiga f.d. deathmetal zine. Jag skriver före detta, då redaktörens musiksmak har breddats avsevärt, (bl.a. skriver han att Army of Lovers är "råbra".) Övrigt så hittar vi bl.a. intervjuer med Karandash, Dark Side Cowboys, Lapdog och S.C.U.D. + recensioner av zombiefilmer, och mycket annat. J.A.
Flashburned Pancake zine, Slöjdgatan 8 (bv), 903 25 Umeå.

FLIPSIDE #95
(164sid - A4 - 2.50 Dollar+porto)[5]
Flipside är USA's bästa punktidning, (om man nu fortfarande kan kalla Flipside för punktidning). Den startades 1977, och har sedan dess utvecklats parallellt med "kollegan" Maximum Rock'n'Roll. Medans MRR med tiden bara blivit mer trångsynt, och bakåtsträvande, så har Flipside hela tiden varit nyfiken på nya experiment och intryck. I detta nummer kan du bl.a läsa om Powder Monkeys, Acid King, Pop Will Eat Itself, Funeral Oration och mycket, mycket annat (inkl. hundratals med recensioner). Rekommenderas starkt! J.A.
Flipside, P.O.Box 60790, Pasadena, CA 91116, USA.

FOLK & RØVARE #9
(64sid - A4 - 39kr+porto)[3]
Norska Folk & Røvare har vuxit sig stor, och tyvärr inte alla gånger till det bättre. Liknar i vissa fall den gamla svenska anarkisttidningen Magazin April som fanns i slutet av 80-talet. Denna gång så kan du bl.a. läsa om om Quentin Tarantino, Hal Hartley och massmördare. Kul ämnen, men något glassig tidning i övrigt. J.A.
Folk og Rövare, Box 4437, Hospitalslökkan, 7002 Trondheim, Norge.

FOLKMAKT #3
(24sid - A4 - 10kr+porto)[3]
90-talets första svenska riktigt läsvärda vänstertidning var min första spontana reaktion när jag läste debutnumret i vintras. Folkmakt är pigg, vaken och arg. Den avslagenhet man tidigare mött i vänsterfalangen lyser i Folkmakt med sin frånvaro. Bland skribenterna hittar vi även ett flertal gamla Brand-medarbetare som t.ex. Daniel Minton (som redan i början av 80-talet var med och gav ut kvazianarkistiska tidningar som "Kungen & Silvia" och "Silvias Nya Hattar") och Patrik Lundgren, (vilka enligt min mening också var Brands två bästa skribenter). Folkmakt skulle enkelt förklarat kunna beskrivas som en svensk version av engelska Class War, men även som en argare version av gamla TotalBrand (som den hette ett tag). J.A.
Folkmakt, Box 310 26, 200 49 Malmö.

FRONTPAGE #4.02
(96sid - A4 - Gratis)[5]
Europas bästa ravetidning, och med en layout som skulle få tidningar som I-D och Ray Gun att likna rena rama skoltidningarna i jämförelse. No more comments, Prenumerera! J.A.
Frontpage H.R., Jürgen Laarmann, Tauentzienstrasse 7b/c, 10789 Berlin, Germany.

FUTURE SEX #7
(68sid - A4 - 5 Dollar+porto)[5]
Välgjord tidning som blandar rockmusik och sex på ett snyggt och intelligent sätt. Fullpumpad med notiser och små informationsrutor. I detta nummer kan du bl.a. läs om om Boss Hog, Sheep on Drugs, Deborah Harry, J.K.Potter och mycket, mycket annat. J.A.
Future Sex, P.O.Box 31129, San Francsico, CA 94131, USA.

FÄDRELANDET #6
(8sid - A4 - 50kr inkl.porto)[2]
Fädrelandet är Danmarks enda nazisttidning, och är priset korrekt så förstår jag varför. Fädrelandet är den danska utgåvan av New Order, och utges av NSDAP/AO. Den innehåller dock en hel del illustrationer och är i det hela professionellt gjord. Påminner ibland lite om White Aryan Resistance tidning W.A.R. J.A.
Fädrelandet, Postboks 1882, DK-2300 Kobenhavn S, Denmark.

GATEAVISA #149
(40sid - A3 - 25kr+porto)[5]
Nordens bästa tidning, Flashbacks eventuella förebild och fortfarande alltid lika intressant, trots att man nu är inne på sin 25:e årgång (Yezz, du läste rätt). I detta nummer: Fascismen i Tjeckien, Khaddafi, Gandhi, mängder av drogartiklar och mycket, mycket annat. J.A.
Gateavisa, Futurum Forlag A/S, Hjelms gt.3, 0355 Oslo, Norge

GAUNTLET #7
(180sid - 152x234 - 10 Dollar+porto)[4]
Gauntlet som har undertiteln "Exploring The Limits Of Free Expression" är en tidning i bokformat som utkommer 2 gånger per år. Tanken är att få en debatt kring information som andra tidningar inte vill skriva om. Tanken är god, även om layouten och artiklarna blir lite väl trista i längden. Detta nummer har prostitution som tema, och vi hittar en mängd intressanta artiklar och vinklar som vi normalt inte är vana att få läsa om. Vi hittar även en artikel om Peter Melzer från NAMBLA, läraren och pedofilen som kämpar för sin rätt att få undervisa. Klart läsvärd, även om den som sagt kan bli bra mycket bättre. J.A.
Gauntlet, Inc., Dept. SUB94A, 309 Powell Rd., Springfield, PA 19064.

GOBLIN AGGRO CULTURE #1
(36sid - A4 - 20kr+porto)[3]
En ny svensk tidning som skriver om "extrem musik" - som de själva uttrycker det. Sober, Pouppée Fabrikk, Vader, Marduk och At The Gates är några av de intervjuade. Visuellt så har den delvis ganska så snygg layout, men samtidigt så är allt i tidningen skrivet med alldeles för stora bokstäver. Man skulle utan problem kunna få plats med dubbelt så mycket. Alltså, stort slöseri med sidorna! Annars så är tidningen avslutningsvis intressant och riktigt läsvärd. J.A.
Goblin Aggro Culture, Box 217, 645 23 Strängnäs.

GRIM HUMOUR #3
(68sid+7" - A4 - $7+porto)[4]
Ett mycket läsvärt och intressant engelskt fanzine. Intervjuer med bl.a. Nick Bougas och Cop Shoot Cop. En annorlunda artikel om Derek Jarman kallad "An A to Z of Derek Jarman" och en intressant artikel om Mangafilmer + mängder av recensioner och mycket annat. Vill du slippa den trista singeln, så kan du köpa tidningen för 4 Dollar+porto istället. Det var ett tag sedan tidningen kom, men ett nytt nummer är på väg (som tyvärr också blir hans sista). J.A.
Grim Humour, P.O.Box 63, Herne Bay, Kent, CT6 6YU, England.

GRIND #5
(68sid - A4 - 2 Dollar+porto)[4]
Med bl.a. ett snyggt tecknat omslag av Jeff Gaither, så var förväntningarna ganska höga inför detta "Literary Noise for Punks & Drunks-fanzine". Förväntningarna håller också i sig, för detta är ett mycket trevligt och läsvärt zine. Snygg & välarbetad layout, bra blandning och intervjuer med Tough Driver, Zipgun och Fuzz. J.A.
Grind, Box 2830, Mesa, AZ 85214, USA.

GRYNING #2
(16sid - A4 - 20kr+porto)[4]
Tidningen är utgiven av samma folk som tidigare gav ut VAM's tidning Storm, och layouten är i stort sätt identisk med Storm. Innehållsmässigt så är Gryning klart mindre militant, men för den skull inte snäll eller mesig. Ur innehållet hittar vi bl.a. den andra och avslutande delen i "Den Judiska Terrorn" samt en intervju med Frank L. Silva från The Order. J.A.
Gryning, Box 485, 114 79 Stockholm.

HIGH LIFE #3-94
(124sid - A4 - 4fl.+porto - delvis engelsk text)[3]
High Times holländska kollega sedan tre år tillbaka är High Life. Här hittar du mer än 120 sidor droger (i huvudsak cannabis) och mängder med reklam för olika coffeeshops. Visuella anmärkningar är bl.a. UV-lackat färgomslag & limmad rygg. Tyvärr är layouten lite väl stel, och är man ej kunnig i holländska så missar man en stor del av innehållet. Lyckligtvis har man även en engelsk del i slutet av tidningen, och i denna del hittar vi i detta nummer bl.a. en mycket läsvärd intervju med Terence McKenna. J.A.
Discover, Huygensweg 18, 5482 TG Schijndel, Holland.

HIGH TIMES #238
(100sid - 275x205 - 4 Dollar+porto)[4]
I mer än 20år har High Times kommit ut varje månad, och med ett innehåll som bara har kretsat kring ett enda område; droger! Här hittar du intervjuer med musiker, filmstjärnor, författare, fotomodeller, läkare osv. som har det gemensamma att de alla tycker att det är helt OK att ta droger. Tyvärr så har High Times allt för ofta snöat in sig på cannabis, vilket har resulterat i en betydligt sämre bevakning kring andra droger. I vilket fall som helst är alla sidor i High Times tryckta i 4-färg, och genomgående mycket påkostad. I detta nummer kan du bl.a. läsa om Ice Cube, The Allman Brothers, en artikel om hur du skapar dina egna drömlandskap samt en artikel om hur du odlar Magic Mushrooms + mängder av recept, recensioner och mycket annat. Prenumerera! J.A.
Trans-High Corporation, P.O.Box 410, MT. Morris, IL 61054, USA.

HOKUS POKUS #1
(44sid - A5 - 15kr+porto)[3]
Ett mycket trevligt och läsvärt punkfanzine som jag gärna rekommenderar er att läsa. Återkommande frågor i alla intervjuer är om Straight Edge-rörelsen, så jag antar att detta intresserar redaktören. Däremot så ser jag inte Hokos Pokus som något sXe-fanzine. I detta nummer finns intervjuer med Satanic Surfers, Potlatch, Fireside, Abhinanda, Lifeless Image och Refused m.fl. I nästa nummer blir det mer åsikter, enligt redaktören + att de snart kommer att ha en sida på internet, (det ser vi fram emot). J.A.
Henrik Andersson, Besvärsbacken 15b, 191 40 Sollentuna.

HYBRIS #2
(16sid - A4 - 15kr+porto)[1]
Egentligen så är det 32sidor. Men eftersom de inte trycker på baksidorna av arken, så blir det bara 16 sidor totalt. Hybrid är ett nyhetsblad för progressiv rock. Huvudsakligen så är det mest recensioner, men även en del notiser och nyheter, samt en kort artikel om Ralph Vaughan-Williams har smugit sig in. Tyvärr är layouten trist, och tidningen innehåller knappt några bilder alls. Dock lika tråkig som kollegan ProgNetik blir den aldrig. J.A.
Trond Gjellum, Rom 204 Sogn Studentby, 0858 Oslo, Norge.

INFORM #APRIL
(16sid - A5 - Gratis)[5]
Extremvänsterns mest läsvärda tidning? Innehåller ALLT som händer på den militanta vänsterkanten (och även högerkanten, då de hela tiden planerar nya attentat). Inte visuellt världens vackraste, men ingen tidning är mer up-to-date och mer välbevakande än just denna. Passa även på och beställa deras nyligen utgivna årsbok, som även den är mycket läsvärd. J.A.
INFOrm, Box 15015, 104 65 Stockholm

KAOS #8
(56sid - A4 - 25kr+porto)[3]
Utseendemässigt så har de gjort stora framsteg i de sista nummerna. Snygg layout, intressanta informationsnotiser, samt en läsvärd intervju med Stefan Sundström är lite av vad man bjuder på denna gång. Lite tråkigare kan det dock vara att den alltför ofta tenderar att likna en studenttidning, med alla dess nackdelar. När detta läses så har även nummer 9 kommit ut. J.A.
Kaos, Box 2107, 750 02 Uppsala

KAOS? #5
(20sid - A4 - 15kr+porto)[3]
Norsk anarkisttidning, och ej att förväxla med den svenska med nästan samma namn. I detta nummer hittar vi bl.a. De Autonome, Chumbawamba, Prag, AFA + mängder av adresser och annat trevligt. J.A.
Kaos?, c/o Infogruppa, Pilestredet 30 c, 0164 Oslo, Norge.

KAKAFONI #6
(100sid+CD-skiva - A4 - 50kr+porto)[4]
Förra numret var en rejäl uppryckning mot det tidigare materialet. Den uppryckningen är lika påtaglig denna gång. Framsteg är det minsta man kan säga inför dessa två nummer. Prisvärd är något annat man verkligen reagerar inför. Denna gång får vi 100sid+en CDskiva (med bl.a. Asta Kask, Strebers och Raw Animal m.fl.)+en 16sidig postorderlista (med bl.a. en intervju med Klubb 77) för endast 39 kronor. För att lösa det hela ekonomiskt så är Kakafoni formligen fullpackad med annonser, men dessa är dock inte allt för störande då alla annonserör - till skillnad mot t.ex. Close-Up - har en undergroundprägel. Mindre kul däremot är layouten (om man ens kan kalla det för layout), trycket (dagstidningspapper), och att det inte finns några adresser i tidningen, (det är inte lätt att kunna beställa något om det inte finns någon adress efter recensionen). Det skriftliga har annars blivit betydligt bättre sedan förra numret (då de i många fall var under all kritik). Kakafoni verkar i vissa fall lite väl mycket politiskt korrekta, vilket i längden kan bli en nackdel, (de som läst MRR vet vad jag menar). I övrigt så är det som sagt mycket läsning för pengarna, och jag kan inte inse varför någon som gillar punk skulle avstå ifrån att inhandla denna köpvärda tidning. Bland innehållet hittar vi bl.a. Green Day, Thåström, Millencolin och 23 Till. J.A.
Kakafoni, Box 9091, 102 72 Stockholm.

MAGAZINE SAFARI #1
(12sid - A4 - 20kr+porto)[2]
12 kopierade sidor för 20spänn är allt annat än prisvärt. I övrigt så är tidningen annars ganska så intressant, och framförallt annorlunda. Intervjuer med Renzo Rosso (klädföretaget Diesel), Andreas Mattsson (Popsicle), och Patrik Arve (Teddybears) m.fl. + ett fotomontage på en halvnaken Emma Sjöberg. Ska bli intressant och se hur denna tidning utvecklas. Bättre tryck, fler sidor och lägre pris är att hoppas, annars så kommer denna tidning att bli väldigt kortlivad. J.A.
Magazine Safari, Tempusv.5, 183 40 Täby.

MAGICAL BLEND #44
(100sid - A4 - 5 Dollar+porto)[3]
Psykedelisk tidning med en mängd intelligenta skribenter (som bl.a. Timothy Leary och Terence McKenna) och artiklar om bl.a. Carlos Castaneda, tystnaden (The Power of Silence) och cyberkultur (The Eternal Philosophy of Chaos). Tyvärr är tidningen visuellt väldigt lik många New Age tidningar, och layoutmässigt är den väldigt ojämn. Men det skrivna ordet är det som sagt inget fel på. J.A.
Magical Blend, P.O.Box 600, Chico, CA 95927-0600, USA.

MAXIMUM ROCK'N'ROLL #145
(176sid - A4 - 2 Dollar + porto)[3]
De flesta av er känner väl redan till Maximum Rock'n'Roll. Lika tolerant och öppensinnig som en nazisttidning. MRR är ofta hatad av de riktiga punkarna, då de försöker vara någon form av punkpappa. Politiskt korrekt, och bara de som redan är iklädda den rätta "uniformen" släpps in. Sorry, är MRR en punkblaska, så är punken stendöd. Men beställ gärna ett provnummer och skaffa er en egen uppfattning, för det är extremt mycket läsning för pengarna. I detta nummer så kan du bl.a. läsa om MC5 (Yeah!!!), Conflict, serietecknaren Ted Rall + hundratals med recensioner och mycket annat. J.A.
Maximum Rock'n'Roll, Box 460760, San Francisco, CA 94146-0760, USA

METALLIAN #12
(36sid - A4 - Gratis - engelsk)[3]
Snyggt franskt hårdrockfanzine med färgomslag och UV-lackat omslag. Läs bl.a. om svenska Dismember, Grip Inc. samt en mycket läsvärd scenrapport från Israel. Tidningen har rent allmänt blivit mycket bättre det sista halvåret, och layouten är som tidigare mycket lovande. J.A.
Metallian, BP 04.38330 Montbonnot, St. Martin, France.

MIMER #13
(12sid - A4 - 10kr+porto)[2]
Antisemitistisk tidskrift utgiven av "Föreningen för historisk- och politisk analys". Förnekelse av förintelsen, uppgifter om att svarta har lägre IQ än vita o.s.v. Detta är givetvis en av de tidningar som aldrig skulle få bli recenserad i någon annan tidning. Fruktansvärda fakta kan tyckas, men denna tidning bör verkligen läsas (oavsett vad man har för uppfattning). Artiklarna är många gånger välskrivna, och bra mycket mer genomtänkta än vad de brukar vara i sådana här sammanhang. Tyvärr är just detta nummer ett av de sämre, beställ hellre något äldre nummer (t.ex. nr 11). J.A.
Mimer, Box 15024, 200 31 Malmö

MONITOR #6
(8sid - A4 - Gratis)[3]
Norskt antifascistiskt nyhetsbrev, likt det svenska Expo, fast sämre. Monitor riktar sig i huvudsak till de norska läsarna, och som svensk finns det tidningar som är bra mycket mer läsvärda. Monitor är nog mest intressant för de svenskar som är aktiva i någon antifascistisk rörelse, och hela tiden behöver up-dated-information. J.A.
Monitor, Postboks 4406, Nygårdstangen, 5028 Bergen, Norge.

MOSHABLE #14
(44 sid - A4 - 25kr+porto - engelsk)[3]
Danska Moshable är tillbaka och har gjort sitt tjockaste nummer någonsin. Innehållsmässigt så hittar vi bl.a. Jesus Lizard, Russ Meyer, adressguide till olika porrstjärnor(!), Killdozer plus mängder av recensioner och små saker som gör danska Moshable unik. Vad sägs t.ex. om en artikel om Tom Jones(!!!) och en intervju med Rudy Ray Moore (känd från bl.a. filmen Disco Godfather). Tyvärr tapper den mycket p.g.a. den stela layouten, vilket är synd då det rent skriftliga är bra. Bra innehåll, kul skriven och framförallt bra engelska, (vilket man ofta saknar i sådana här sammanhang). J.A.
Moshable HQ, Lars Krogh, Poste Restante, Algades Postekspedition, 9008 Aalborg 8, Denmark.

MUNDO SKINHEAD #3
(8sid - A4 - $2 inkl.porto)[2]
Ännu en Blood & Honour-liknande tidning, och denna gång från Portugal. Mundo Skinhead är utgiven av samma gäng som tidigare gav ut Final Solution, och innehåller tyvärr endast, med vissa undantag, bilder & illustrationer från olika nyfascistiska organisationer. J.A.
Mundo Skinhead, Apartado 21748, 1137 Lisboa Codex, Portugal.

NAMBLA BULLETIN vol.15 no.8
(32sid - 282x216 - 4 Dollar+porto)[2]
Pedofilorganisationen NAMBLA's tidning är en harmlös produkt. De som förväntar sig grova övergrepp på försvarslösa småbarn kommer att bli grymt besvikna. Serier, brev, recensioner och div. globala nyheter på pedofilfronten är vad vi bjuds på. Har nyligen fixat ett bättre tryckeri & bättrat på layouten en del. En bra början för den som vill få en inblick i denna något kontroversiella organisation. J.A.
NAMBLA, P.O.Box 174, Midtown Station, New York, NY 10018, USA.

NEW ORDER #111
(12sid - A3 - $2 inkl.porto)[3]
New Order är utgiven av NSDAP/AO och finns utgiven på sammanlagt 10 språk (bl.a. på svenska och danska). Innehållet är genomgående artiklar och nyheter på den nationalsocialistiska (läs nazistiska) fronten, men innehåller även en stor lista över litteratur, videoband, kassetter och dyl. som de tillhandahåller. New Order behöver väl egentligen ingen närmare presentation. De har redan ett tillräckligt omtalat rykte, och redaktören har blivit rejält omskriven i media då han nyligen blev utvisad från Danmark till Tyskland, där han nu troligen har ett flerårigt fängelsestraff att vänta. Orsak? Att sprida nazisttidningar i Tyskland är olagligt, och New Order som även finns tryckt på tyska, är därför olaglig enligt tysk lag. J.A.
NSDAP/AO, P.O.Box 6414, Lincoln, NE 68506, USA.

NORDLAND #2
(28sid - A4 - 30kr+porto)[3]
Nordland är med en upplaga på 15.000 ex. (jo, du läste rätt) sveriges garanterat största nazistiska musiktidning. Efter Blod & Äras nedläggning, så gick man samman med Motstånd och startade nätverket Nordland. Förutom skivproduktion/distribution och konsertarrangemang, så ger man nu även ut en påkostade tidning i flerfärgstryck. Tyvärr så håller inte Nordland riktigt samma klass som Blod & Ūra, trots att den layoutmässigt och rent grafiskt är avsevärt mycket bättre. Nordland tenderar att göra samma fel som amerikanska Resistance gjorde i början, att bli en tidning för inbördes beundran där man helst skriver om grupper som finns inom sin egna produktion. I detta nummer så kan du bl.a. läsa om No Remorse, Midgårds Söner, Bound for Glory, Storm och Unleashed. J.A.
Nordland, Box 1088, 114 79 Stockholm.

NOSE, THE #24
(64sid - 275x207 - 4 Dollar+porto)[4]
En av USA's roligare undergroundtidningar är utan tvekan The Nose. Bra blandning, och mängder av udda fenomen. I detta nummer kan du bl.a. läsa om en kristen outlawbiker, adressen varifrån du kan beställa Sharon Tate's dödsattest och mycket annat. När detta läses så har även nummer 25 kommit ut. J.A.
The Nose, P.O.Box 31353, San Francisco, CA 94131, USA.

NU NRG #2
(32sid - 210x210 - 25kr+porto)[3]
Ravetidningen NU NRG som vi skrev om i förra numret har gjort comeback, och är denna gången riktigt läsvärd. Vi slipper allt tjat om hur hemskt det är med rockmusik, och får istället läsa en massa intressanta artiklar & intervjuer med bl.a Sven Väth och Adam X + mängder av notiser och nyheter. En klar förbättring sedan ettan. J.A.
NU-NRG, Box 8498, 402 79 Göteborg.

NYLIBERALEN #2-95
(48sid - A4 - 39kr+porto)[2]
Utformningen på tidningen har de senaste åren varit lite trist och stel, och kommer inte ens i närheten av den klass som den höll för ett par år sedan. Dagens upplaga av Nyliberalen innehåller knappt några bilder alls, utan är genomgående bara text, text, text och ytterligare mer text. Bortsett tidningens katastrofalt trista layout så finns det dock en hel del godbitar att läsa. Nyliberalen arbetar bland annat för att ALLA droger borde vara legala, och har även arrangerat ett flertal seminarier i ämnet. Tidningens motto är annars bl.a. "Du äger ditt liv - Bryt mot kränkande lagar". Listan över hyss som gänget bakom tidningen stått för är lång, och numera så finns de även på internet. Även om just tidningen inte längre är så mycket att hurra över, så rekommenderar jag er ändå att ta kontakt med dem. Varför inte be dem skicka över lite information om deras kommande evenemang. Alltid har de något skoj på gång. J.A.
Nyliberalen, Box 191, 114 79 Stockholm.


FORTSÄTTNING FÖLJER