OCH NU VÄDRET #2
(20sid - A4 - 10kr+porto)[1]
En tidning gjord för inbördes beundran av några studenter med varierande humor. Åtminstone är det intrycket man får när man läser "Och Nu Vädret", bara namnet säger väl det mesta. Amatörmässigt gjord och utan känsla. Ordet layout kan de inte ens stava till. Nummer 3 har nyligen kommit ut, men den tänker jag definitivt inte köpa. Men sämre kan den ju knappast vara. J.A.
Ingen Adress.

ORGANISE! #38
(20sid - A4 - 60p+porto)[1]
Organise! - med undertiteln "for class struggle anarchism" - är utgiven av Anarchist Communist Federation (ACF). Tidningen har ända sedan starten haft en extremt trist layout och oerhört trist skrivna artiklar. InnehålIet denna gång är bl.a. Kuba, 2:a världskriget, militarism och sport (?). J.A.
ACF, c/o 84b Whitechapel High Street, London E1 7QX, UK.

PAINKILLER #3
(40sid - A4 - 10kr+porto)[4]
Ett jättekul fanzine, trots den katastrofala layouten. Läs bl.a. om hur man bygger en hembränningsapparat (med ritningar och allt), Peter Punks försvarstal (där han förnekar att han inte är nazist), ett par roliga serier, samt intervjuer med Totalitär, Times Square Preachers, Beyond Description och många fler. Ett kul zine, trots att den visuellt inte är världens vackraste. J.A.
Kalle Liljeberg, Höstvägen 3, 542 43 Mariestad.

PASKA MAG #3
(58sid - A4 - 10kr+porto)[3]
Ett ganska kul punkfanzine, och avsevärt bättre än den ganska ordinära 2:an. Mycket läsning för pengarna. Läs bl.a. om Battery, Millencolin, Abhinanda, Djurens Befrielse Front (mycket läsvärd), Outlast och mycket annat. Layoutmässigt ser den väl annars ut som de flesta punkzines, varken bättre eller sämre. J.A.
Jonas Olson, Blåbärsv. 14b, 372 38 Ronneby.

PEERLESS MAG #3
(64sid - A5 - 10kr+porto)[3]
Det är verkligen synd att han gått ner från A4 till A5-format. Layoutmässigt så har han däremot blivit mycket säkrare, och det syns framsteg på flera områden. Beställ tidningen (för den är väl värd sina pengar). Blackshine, Rotting Christ, Dismember, Entombed och Harmony är några av grupperna denna gång. J.A.
Mikael Kalliomaa, Älvdansgatan 45a, 593 52 Västervik.

PIE MAG #5
(64sid - A5 - 10kr+porto)[4]
Pie Mag heter ett relativt nytt och intressant fanzine. På drygt ett år har de lyckats prestera 5 nummer, som åtminstone de senaste (har inte läst de tre första) håller relativt hög klass. Mycket idéer & mycket läsvärt, men tyvärr ganska så trist layout. De har även startat något som de kallar för Pie Mag Distribution + att de har ett eget närradioprogram i Västerås. En tidning att räkna med i framtiden med andra ord. I detta nummer hittar vi bl.a. Stinking Socks, Spacebone, Raised Fist, Crupp och mycket annat trevligt. J.A.
Johan Lundberg, Skjutbanegatan 18a, 723 39 Västerås

POVERTY #3
(56SID - A5 - 10kr+porto)[4]
En klart trevlig och för mig ny bekantskap är tidningen Poverty. Trots att den i stort sett enbart är skriven på skrivmaskin, så är layouten snygg och välgjord. Redaktören Emil Sandebäck har lagt ner mycket tid och möda, och tidningen kan i ett långsiktigt perspektiv bli mycket intressant. I detta nummer så kan du bl.a. läsa om Disfear, The Preachers of Neverland, Dislose och Battle of Disarm.
Emil Sandebäck, Riddaregatan 7c, 393 50 Kalmar.

PROGNETIK #1
(16sid - A5 - 20kr+porto)[1]
Det är förvisso inte så många tidningar som bevakar symfonisk och progressiv rock kan tyckas. Men det gör ändå inte denna tidning mer köpvärd. Tidningen innehåller i stort sätt bara olika recensioner, samt lite ointressanta nyheter. Nyheterna är ointressanta därför att de är av den storleken att kvällstidningarna redan har skrivit om dem (och då bör det ändå tilläggas att kvällstidningarna normalt inte brukar skriva om symfonirock). J.A.
ProgNetik, Stalsberggt. 20, 2010 Strömmen, Norge.

PROPAGANDA #2
(36sid - A4 - 20kr+porto)[3]
Efter att ha givit ut två nummer som varit helt gratis, så ändrade redaktören format (Propaganda var från början ett ihopvikt A2-ark) och utformning. Från att ha varit en layoutmässigt väldigt intressant tidning, så är layouten och utformningen idag mindre rolig, (inte dålig, men väldigt likartad). Men för de med intresse i elektronisk musik så är givetvis Propaganda ett lyckat köp. Läs om S.P.O.C.K., Memento Materia och Atomine Elektrine m.fl. J.A.
Christian Holmsten, Dalgatan 12 (lgh 88), 852 37 Sundsvall

PURE FUCKING HELL #3
(36sid - A4 - 20mk inkl.porto - engelsk)[2]
Finskt Death Metal-fanzine som inte imponerar nämnvärt. Inga förbättringar sen 2:an, (snarare tvärtom). Pure Fucking Hell är i stort sett enbart skriven på skrivmaskin, och layouten är därefter. Denna gång så serveras vi bl.a. intervjuer med Autopsy, Impaled Nazarene, Dissection och Burzum. J.A.
Pure Fucking Hell, Box 54, 33961 Pirkkala, Finland.

RADIO ISLAM MEDLEMSBREV #3/4-94
(44sid - A4 - 10kr+porto)[3]
Antisemitismens svenska bibel? Nästan inga bilder, utan varje sida är istället fullpackad med text i form av artiklar, listor och div. avslöjanden om judar. De publicerar även urklipp från de etablerade tidningarna om det behövs, och alla citat är kompletterade med datum & plats varifrån de är hämtade. I detta nummer så hittar vi bl.a. Justitiekanslerns åtal mot Ahmed Rami, en artikel om historikern Peter Englund (kallad historiker som berättar historier), lägesrapport från Algeriet, "Gäst hos Holocaust" (om Auschwitz) och mycket, mycket annat. Vet inte om det har kommit ut några senare nummer, men detta är åtminstone det senaste jag känner till. J.A.
Radio Islam, Box 316, 101 26 Stockholm.

RAGE #5
(40sid - A4 - 50kr+porto)[4]
Äntligen! En mycket efterlängtad comeback från det mycket läsvärda och välgjorda norska filmfanzinet Rage. Reaktionerna är dock något delade inför detta nummer, som förövrigt är det första på mer än ett år. Layoutmässigt har han överträffat alla sina tidigare nummer, ingen tvekan om den saken. Tyvärr har däremot sidantalet halverats, och den tidigare så tjocka tidningen känns nu något tunn. Innehållet däremot är fortfarande ytterst intressant, och vi bjuds bl.a. på Nick Zedd, Richard Kern och Jörg Buttergeit m.m. Ett rekommenderat köp för Flashbacks alla filmälskare. J.A.
Rage, Postboks 2514, N-7001 Trondheim, Norge

RELEASE #1-95
(68sid - A4 - 34kr+porto)[4]
Release har sedan ett tag fått ny distribution & ny upplaga, så man kan inte längre kalla Release för något fanzine. Men det gör ju inte tidningen mindre läsvärd. Release har det senaste åren vuxit både innehållsmässigt och visuellt, och är nu bättre än någonsin. Denna gång bjuds vi bl.a. på Human League, Cat Rapes Dog, Nitzer Ebb och H.A.L.O. + mängder av små notiser, recensioner m.m.. J.A.
Release, Box 7144, 402 33 Göteborg.

RESISTANCE #3
(36sid - A4 - 3 Dollar+porto)[4]
De nynazistiska rocktidningarna blir allt mer välgjorda och påkostade, och det kanske bästa exemplet är Resistance, som ges ut av det amerikanska skivbolaget Resistance Records. I början tenderade de att mest skriva om deras egna artister, men med tiden så har den blivit bedydligt bättre. Här möts man av ett påkostat flerfärgstryck och en genomgående snygg layout. Som ett resultat av detta så ökade man också nyligen upplagan från 10.000 till 12.000. I detta nummer så kan man bl.a. läsa om Berserkr, Nordic Thunder's nyligen avlidne sångare "Hammer Joe" Rowan, Fortress och svenska deathmetal-bandet Unleashed. J.A.
Resistance, P.O.Box 24700, Detroit, Michigan, 48224, USA.

REVOLVER REVUE #1
(16sid+kassett - A5 - 40kr+porto)[3]
Ett klart udda fanzine gjort av "Nux Vomica" (samma pseudonym som startade affären Kool Junk, drev klubben SOFT, arrangerade filmvisningar med Nick Zedd o.s.v.). The Revolver Revue innehåller bl.a. musik & artiklar om & med: Dragster, Nasses Diesel Knappar, Potlatch och Skelett + div. recensioner & notiser och annat skoj. Tidningen är tryckt i Offset med röd färg på gult papper. Detta borde väl ge er en fingervisning om vad det handlar om. J.A.
Revolver Revue, c/o G. Andrén, Grindsg. 31 (4tr), 118 57 Stockholm.

RIKSLARM #2-94
(16sid - A4 - 20kr+porto)[2]
Rikslarm - som är Riksfrontens tidning - blir bara bättre och bättre för varje nummer. Tyvärr har den fortfarande långt kvar innan den blir direkt läsvärd. Amatörmässig layout, trist skrivna artiklar, dåligt med illustrationer osv. I detta nummer, (som dock är det senaste jag känner till) efterlyser man bl.a. adresser, fotografier & uppgifter på medlemmar i AFA (Anti Fasctisk Aktion) + artiklar med rubrikerna "Ultima Thules förlorade heder", "Rashygien" (andra delen) och "Den nya världsordningen". J.A.
Rikslarm, Box 498, 114 79 Stockholm.

RIOT #7
(32sid - A4 - 1 Dollar+porto)[4]
Englands bästa hardcore-fanzine? Extremt välgjort med bra layout och oerhörd känsla. Läs bl.a. om Healt Hazard, Econochrist, Dead Wrong, Crossed Out, Hell Nation och många andra + mängder av recensioner. Get it! J.A.
Joe Riot, 21 Ebnal Road, Shrewsbury, Shropshire, SY2 6PW, UK.

R.F.T #3
(20sid - A4 - 20kr+porto)[3]
R.F.T betyder Revolutionär Feministisk Tidskrift, och innehållet är därefter. Mängder av intressant information för den intresserade feministen. J.A.
Lotta Kubiak, c/o Kronquist, Storgatan 27 D, 591 33 Motala.

SALONG FINESS #1
(36sid - A5 - 15kr+porto)[4]
Efter att redaktör Bomark lagt ner sitt gamla flaggskepp Black, så satsar han numera alla korten på ett helt nytt svenskspråkigt fanzine, Salong Finess. Det är med mycket stor glädje som jag välkomnar detta fanzine på den svenska tidningsmarknaden, och jag önskar den all lycka inför framtiden. Intervjuer med 071-flickor, test av olika runkbås i Stockholm och Göteborg, intervju med tjejbandet Society Gang Rape, språklektion i finska (mycket rolig läsning), mängder av recensioner av olika porrfilmer, skivor och en bordellbok(?) och mycket, mycket annat. Rekommenderas starkt. J.A.
Mikael Bomark, Källbrinksvägen 13, 141 44 Huddinge.

SCANBIKE #10
(84sid - A4 - 39kr+porto)[3]
Scanbike skrev vi en del om i förra numret. Tidningen startades 1993 under namnet Dansk Bikerblad av Hells Angelspresidenten Middelboe. Numera har man även redaktioner i Sverige och Norge, och har döpt om sig till Scanbike. Med bakgrund till medias skriverier om Hells Angels, så är det givetvis alltid intressant att läsa medlemmarnas egna versioner av vad som hänt. Funderar du på att köpa en MC-tidning så är därför Scanbike ett mycket gott köp. Gillar du inte motorcyklar så kan du ju alltid titta på annonserna, (där det bl.a. annonseras om tattueringsstudior och försäljning av haschpipor m.m.). J.A.
Scanbike, Box 131, 293 23 Olofström.

SCENKROSS MAGAZINET #3
(28sidor - A3 - 5kr+porto)[5]
Otroligt prisvärd! Scenkross skulle visuellt kunna beskrivas som en dagstidning, fast bara innehållande punk & underground. Eller varför inte; en svensk motsvarighet till Maximum Rock'n'Roll och Profane Existence. Tidningen är formligen fullpackad med information, och varför inte fler tidningar har uppmärksammat denna tidning är mer eller mindre skandal. I detta nummer så kan du bl.a. läsa om Final Exit, The Sun, Lifeless Image och Leukemia plus givetvis mängder av recensioner och annat skoj. Rekommenderas starkt. Sveriges bästa punkfanzine!
Johnny Deubler, Lyrikgatan 13a, 703 72 Örebro.

SCREW #310
(64sid - 333x277 - 3 Dollar+porto)[4]
USA's bästa porrtidning? Åtminstone en av de bättre och roligare. Det är för mig ytterst besynnerligt att ingen fortfarande distribuerar denna dyrgrip till Sverige. Screw startade 1968, och har sedan dess veckovis pumpat ut nya skojighter och extremiteter med sexuell prägel. I detta nummer hittar du t.ex. nakenbilder fotograferade av Richard Kern. Tyvärr omotiverat mycket annonser, men väl värd att inhandla om du är i USA. J.A.
Milky Way Productions, Inc., 116 W. 14th Street, New York, NY 10011, USA.

SHOCK #2
(68sid - A4 - 39.90+porto)[3]
Äntligen en bra svensk filmtidning. Inte i närheten lika rolig som dess norska kollega RAGE, men ändå mycket intressant. Intervjuer med bl.a. Max von Sydow, Jason (Fredagen den 13:e), John Woo, Brandon Lee, Dario Argento och mycket annat. Shock skriver tyvärr inte så mycket om undergroundfilmare typ Richard Kern och Nick Zedd, utan har som ambition att framförallt bevaka gore-genren. J.A.
Shock! The Movie Magazine, Box 187, 123 23 Farsta.


FORTSÄTTNING FÖLJER