SUSIE BRIGHT

Susie Bright är författaren bakom böcker som "Susie Sexpert's Lesbian Sex World" och "Susie Bright's Sexual Reality: A Virtual Sex World Reader". Hon är även redaktör för den mycket välgjorda lesbiska sextidningen "On Our Backs". Hon har skrivit manus tillsammans med Lizzy Borden till den kommande filmen "Erotique" och även skrivit och regiserat den kommande "Lesbian Welders". Hon var inblandad på skivan "Cyberorgasm" (tillsammans med bl.a. Annie Sprinkle), och har länge varit en banbrytare i sexbranchen.


Vilka paralleller drar du mellan sex och droger?

Droger kan vara vad som helst precis som sex. Men när det kommer till droger så säger man "Säg Nej Till Droger" medans de flesta människor inte skulle säga "Säg Nej Till Sex". Det är mer puritanism kring droger nuförtiden än vad det är kring sex.

Varför tror du att det är så?

Troligtvis därför att den saken du inte kan bortse från sex är hur man skaffar barn. Det är ett allmänviktigt livs-producerande inslag - nyskapandet av rasen. Men droger har inga kalvinistiska försonande värden. Droganvändandet är delat mellan anvisat status quo användande och illegalt användande. Det är till och med värre än delningen mellan pornografi och erotik.

Vilken form av drogundervisning förespråkar du?

Jag vill poängtera hur du kan gunga iväg utan att ta några risker - hur du kan njuta av ett drogupplevelser utan att själv sätta dig i en situation som är långt utanför dina gränser. Det borde vara på samma sätt som du undervisar om allting annat. Det är spännande att köra riktigt snabbt, men här är hur du kör en bil eller motorcykel utan att döda dig själv. Den sortens droginformation jag fick som tonåring var att man röker lite hasch och det nästa man kommer att göra är att prova heroin, och sedan tar man syra (LSD) och hoppar ut genom ett fönster som Diane Linkletter.

Hur var din första drogupplevelse?

Jag och min bästa tjejkompis var ett team. Jag fixade en säker lokal, och hon fixade drogerna - gräs, syra, peyote, lite tabletter som Quaaludes, neråtprylar. Jag hade tagit hela programet när jag tog syra. Jag vet att många skulle skratta åt tanken att Susie Bright blivit konservativ, men på ett visst sätt var jag det. Jag behövde ha overallen med fickor, därför att jag ville ha mitt ID-kort, telefonnummer och pengar och allting jag behövde på mig så att jag inte förlorade någonting. Någon visste alltid var jag var, och när jag började komma ner ville jag vara trygg - i ett hem, och inte på något konstigt ställe. Det är en mängd olika aspekter inom självkontroll i relation till droger, men drogupplysare erkänner inte det.

Använder du fortfarande droger?

Det som håller mig borta från varje form av droganvändande är att jag är väldigt ambitiös i mitt arbete, och att jag nu har ett barn. Jag har att göra med så mycket ansträngande saker under dagen, så att om jag skulle vilja bli hög, skulle jag inte bara behöva en kväll att för party, utan även möjligheten att kunna sova länge dagen efter och ha en återhämtningsperiod. Jag behöver fyrtioåtta timmar för att gå ut och göra det och sedan komma tillbaka uppfriskad. Timothy Leary och Aldous Huxley sade att människor med makt inte vill att vi skall veta någonting om droger och förändrat medvetande. Tror du att det finns någonting i vårt samhälle som gömmer denna kunskap från oss? Det skulle kunna vara en oorganiserad konspiration av ideologisk hegemoni. Men det är inte några fem män som sitter i ett rum och säger: "Vi låter dem aldrig komma i kontakt med högre medvetande".

Slutligen, varför tror du att dessa två områden, sex och droger, vilka båda har potential för extas och undergång, har blivit behandlat på ett sådant puritanskt sätt?

Drogerfarenheter och sexuella erfarenheter är uppfartsvägar till att bli självtänkande i banor som vi normalt inte tar oss tid till. Det stämmer att en massa människor spenderar tid till att behärska yoga teknik och grubbla och att be. En del människor joggar tills deras endorfinkick inträffar och förändrar medvetande. Sex och droger gör det i synnerhet på ett dramatiskt sätt. De får dig att se på ditt inre. De kan leverera denna stora, röda sammetsdörr som du kan gå igenom och finna allt innehåll på insidan. De självtänkande erfarenheterna, de medvetenhetsförändrande erfarenheterna, är inte materialistiskt orienterade. De flyttar bort dig från materialistisk framgång och makt till upplysning, sensualitet och resor. Och möjligheten att alla kan resa och rulla runt påmattor är helt enkelt för mycket för vårt samhälle att bära.


© No copyright - Flashback Magazine